The Talking Machine Forum — For All Antique Phonographs & Recordings

It is currently Wed Jun 19, 2019 3:38 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sat Apr 20, 2019 6:44 pm 
Offline
Victor V
Joined: Tue Jan 21, 2014 12:55 am
Posts: 2195
Location: Eugene/ Springfield Oregon USA
Dang, the site has been pretty much un- navigable for me for the last several hours with this.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sat Apr 20, 2019 9:22 pm 
Offline
Victor III
User avatar
Joined: Sat Sep 04, 2010 1:47 pm
Posts: 905
TMF has been janky all day long today.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sat Apr 20, 2019 9:22 pm 
Offline
Victor III
User avatar
Joined: Sat Sep 04, 2010 1:47 pm
Posts: 905
TMF has been janky all day long today.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 12:58 am 
Offline
Victor VI
User avatar
Joined: Tue Dec 14, 2010 1:17 am
Posts: 3114
Location: Where there's "hamburger ALL OVER the highway"...
This is the worst I have seen the site behave in all my years here. Some fundamental overhaul is long overdue.
PLEASE FIX THIS.

Bill


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 8:48 am 
Offline
Auxetophone
User avatar
TMF Administrator
Joined: Wed Jan 14, 2009 6:01 am
Posts: 2563
Location: Royal Oak, MI
Lucius1958 wrote:
This is the worst I have seen the site behave in all my years here. Some fundamental overhaul is long overdue.
PLEASE FIX THIS.

Bill


You’ll have to take that up with the owners of the site, but good luck getting a response!


I will reiterate this: I CANNOT DO ANYTHING ABOUT THIS OR FIX IT. Only the absentee owners can.
Brandon


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 9:04 am 
Offline
Auxetophone
User avatar
TMF Administrator
Joined: Wed Jan 14, 2009 6:01 am
Posts: 2563
Location: Royal Oak, MI
Here are a few things I can’t fix that are likely contributing to the issues (but it’s mostly an issue with the host, I can’t imagine they are paying for anything but the base/standard hosting plan which is not suitable for a site this size).

Attachment:
6B0813D8-97C4-4F27-8E3D-1A167373DD87.jpeg
6B0813D8-97C4-4F27-8E3D-1A167373DD87.jpeg [ 318.24 KiB | Viewed 111 times ]
Brandon


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 12:51 pm 
Offline
Victor III
User avatar
Joined: Sat Sep 04, 2010 1:47 pm
Posts: 905
Brandon, don't take any of the post in threads like this personally. We internet users just like to complain. ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 1:03 pm 
Offline
Victor O
User avatar
Foxtrotaholic
Joined: Thu Jan 03, 2019 2:09 pm
Posts: 87
When I have seen these errors in the past it's not down to the PHPBB config, it's always down to the host, and usually more prevalent when the basic package is what is being bought. At least the site is on phpBB 3.0 (not 2.0) - though it looks like a very old version. Downside is that's a couple of major upgrades behind and support stopped 4 years ago


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 1:06 pm 
Offline
Victor VI
User avatar
I'm Feeling Cranky
Joined: Mon Mar 04, 2013 3:22 pm
Posts: 3090
Location: Livonia, NY
Retrograde wrote:
Brandon, don't take any of the post in threads like this personally. We internet users just like to complain. ;)

Absolutely. But I don't think much of this is anything more than a concerned observation. Not that I'm complaining. :lol:

Fran
Francis; "i" for him, "e" for her
"Even a blind squirrel finds a nut once in a while" - the unappreciative supervisor.


Last edited by fran604g on Sun Apr 21, 2019 1:20 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Is it just me, or...?
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 1:13 pm 
Offline
Victor IV
Edison, Columbia, Victor, Pathé...and oddball makes
Joined: Sun Jul 08, 2012 1:06 pm
Posts: 1338
There are several possible reasons why this event took place:

- if there are multiple servers, one or more of them was temporarily out of service. The fact that there was slowness rather than complete unavailability indicates this as a possibility.

- denial of service attacks can also create this slowdown, but one must wonder why the script kiddies would bother with us.

- database size has grown too large and/or needs to be repartitioned or otherwise tuned/maintained. This is the most likely culprit.

- outdated software may be a factor, but would not suddenly cause an incident and then clear itself.

Something happened early this morning to put things back on track. I was banging on it at 10:30 pm PT with access only to the main page. The posting functionality was totally gone. By morning it looks like it’s back.

Slowness seems to have gradually increased towards the end of last week, so I’m guessing that the hosting service finally detected the problem and fixed it last night. Guessing it was database related.

Scraping the entire history and moving it elsewhere is the final solution, but a daunting one!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Americanized by Maël Soucaze.